Jdi na obsah Jdi na menu

Vršovice cup 2024 stržky

Stříbrný úspěch milevské házené v Praze Vršovicích

Na konci prázdnin každý rok vyhlašuje Házená TJ Sokol Vršovice víkendový turnaj, kam se sjíždí vybrané týmy z Čech, Moravy a Slovenska. Milevské mladší a starší žačky se tohoto klání účastní pravidelně a i letos si děvčata jela zpříjemnit poslední víkend házenou. Turnaj probíhá od pátečního rána do nedělního odpoledne, tento rok tedy od 31. 8. do 1. 9. A mladé házenkářky opět ukázaly, že opravdu patří do „top“ týmů, když obě kategorie přivezly stříbrné medaile a poháry.

Starší žačky:

Novou sezonu jsme začaly jako obvykle turnajem v Praze Vršovicích. Ve starších žačkách nyní nastupuje prvním rokem ročník děvčat 2011. Turnaje se zúčastnila tato děvčata Barbora Kellnerová, Jolana Mendlíková, Karolína Nováková, Nela Vošahlíková, Natálie Arnetová a již ostřílené Emma Fořtová, Tereza Němečková, Simona Němečková, Jana Hanusová, Štěpánka Janouchová a Natálie Matějková.

Chyběla nám děvčata Šárka Hlavínová, Karolína Koutníková, Adéla Zvonařová, Adéla Bláhová, Tereza Dvořáková, Jolana Kliková a Tereza Švejdová. 

Děvčata sehrála, v základní skupině B, 6 utkání s těmito výsledky:

Milevsko - Sokol Kobylisy II  14:8, Milevsko - FHT Košice 17:13, Milevsko - Sokol Písek 14:13, Milevsko DHK Zora Olomouc 19:9,

Milevsko - TJ Sokol Velké Meziříčí 17:13 a Milevsko TJ Lesana Zubří 10:11.  Skupina byla na prvních třech místech velice vyrovnaná a tak se hodnotilo v minitabulce, kde jsme se s Pískem a Zubřím vzájemně vyporážely o jednu branku. Pak přišlo ke slovu celkové skóre, které nás pasovalo na první místo v tabulce, kdy jsme získaly brankový rozdíl +24 branek, druhý Písek +22 branek a třetí Zubří +21 branek.

Tímto do bojů o medaile postoupilo Milevsko a Písek. V semifinálovém utkání nás čekal soupeř z druhého místa skupiny A a tím byly Žeravice. I toto utkání skončilo těsným rozdílem jedné branky 15:14 a Milevsko postoupilo do finále. Ve druhém semifinále sehrál Písek utkání s VŠ Plzeň a i toto utkání skončilo nejtěsnějším rozdílem jedné branky pro Písek 11:10. Ve finále jsme tedy svedly druhé utkání se Sokolem Písek.  Písek měl více sil a přehrál nás 16:12. Tímto jsme skončily na druhém místě v celém turnaji, kterého se zúčastnilo 14 družstvem starších žákyň. Celkově jsme nastřílely 118 branek a našimi nejpilnějšími střelkyněmi byly Simona Němečková, Štěpánka Janouchová a Jana Hanusová a další děvčata přispěla každá svými góly k celkovému 2. místu. Základem úspěchu byly opět vynikající brankářky Emma Fořtová a Tereza Němečková. 

Nyní nás čeká turnaj v Praze Břve a 22. 9. 2024 sehrajeme první utkání v Krajském přeboru právě s Pískem.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vršovice cup 2024 Stržky