Jdi na obsah Jdi na menu

Ukončení sezóny přípravka/předpřípravka 2024

V pátek 21. 6. 2024 se uskutečnil v areálu Vášova rybníka poslední trénink k zakončení sezóny kategorie přípravky a předpřípravky milevského házenkářského klubu. Neměl to být jen tak obyčejný trénink. V plánu byla opičí dráha, trefatlon a zápas v házené, kde by děti poměřily sportovní zdatnost se svými rodiči nebo sourozenci. Plánovaný program však změnila bouřka, která se v odpoledních hodinách přehnala přes Milevsko. Náladu a nadšení účastníků to ale nezhoršilo. Přeháňku většina přečkala v místním přístřešku, jen některé děti si užily zábavu mezi kapkami deště. Čekání na lepší počasí si rodiče a malí házenkáři zpříjemňovali občerstvením, které společnými silami připravili. Po dešti následovalo vyhodnocení celé uplynulé sezóny. Nejmladší házenkáři a házenkářky, předpřípravka, která se scházela vždy dvakrát v týdnu, byla oceněna za svoje úsilí, energii a sportovní posun od září 2023 medailemi, hračkou a sladkostí. 

I nejmladší soutěžní kategorie milevských házenkářů a házenkářek, přípravka, byla jmenovitě oceněna za svou úspěšně absolvovanou sezónu. Došlo i na smutnější část zakončení, kdy se přípravkáři a trenérky loučili s hráčkami a hráči, kteří budou od příští sezóny nastupovat ve velké házené 5+1 pod vedením trenérky Žanety Vildtové. Do kategorie milevského minižactva postupují Tereza Špalová, Emma Klečatská, Jonáš Svěrák, Karolína Štveráková a Tereza Šiková, kteří již ročníkově za přípravku hrát nemohou. Dále se posunou Veronika Grögerová, Julie Šetinová, Ester Peterková a Adéla Řezáčová, které sice ještě rok mohou hrát v přípravce, ale posílí Miníky a případně si občas zahrají na přípravkových turnajích házenou 4+1. Se dvěma hráči, Tomášem Němcem a Adélou Máchovou, se milevská házená loučila úplně. Oba zvolili druhý sport, který souběžně hrají. Oběma Handball club Milevsko přeje mnoho sportovních i životních úspěchů. Stejně jako předpřípravkáři, i přípravkáři obdrželi odměnu a sladkost, ale místo medaile dostali všichni nové klubové tričko. 

Po vyhlášení následovala volná zábava. Děti společně s rodiči využili připraveného házenkářského a volejbalového hřiště. Děti si postavily vlastní opičí dráhy a soutěžilo se až do večera.

Celá sezóna 2023/2024 byla skvělá. Od září v obou kategoriích bylo celkem dost dětí. Na trénincích předpřípravky bylo běžně 10-20 dětí, v závislosti na jejich nemocnosti. Ale celkově jsme jich vloni evidovali okolo 45. U těchto dětí je během roku vidět největší sportovní i sociální posun. Některé z těchto předškolních dětí v září postoupí do přípravky. S těmito nejmladšími dětmi nám pomáhají naše starší žačky Stela Koňáková, Simona Němečková a Štěpánka Janouchová a milevská odchovankyně Barbora Kreuzerová, kterým patří za jejich trenérskou práci a přístup k dětem velký dík.

Přípravka měla v uplynulé sezóně 37 hráčů a hráček, kteří se scházely také dvakrát v týdnu a během roku o víkendech sehráli 14 velkých turnajů. Tímto bychom chtěli poděkovat rodičům za věnovaný čas a dopravu dětí na turnaje a celkově za důvěru, se kterou nám své děti svěřují na tréninky a jiné volnočasové aktivity.  Zároveň děkujeme všem za úžasné zakončení sezóny a příjemně strávené páteční odpoledne na Vášáku. Již teď vyhlížíme a připravujeme se na novou sezónu, kterou zahájíme 10. srpna týdenním soustředěním v Bernarticích a klasické tréninky odstartujeme 2. září od 15:30 v tělocvičně 2. ZŠ. Vidět a potkat nás určitě budete moct na Bartolomějském posvícení, Pohádkovém lese a i v hodinách tělocviku na milevských a okolních základních školách.

Všem sportovcům, našim hráčům, hráčkám, trenérům a fanouškům přejeme krásné prožití letních prázdnin a v září se těšíme na novou sezónu. Trenérky Martina Hrubcová, Tereza Němcová a Pavla Hladká.

 

Náhledy fotografií ze složky Přípravka ukončení sezóny 2024