Jdi na obsah Jdi na menu

Vršovice cup 2024 mlžky

Stříbrný úspěch milevské házené v Praze Vršovicích

Na konci prázdnin každý rok vyhlašuje Házená TJ Sokol Vršovice víkendový turnaj, kam se sjíždí vybrané týmy z Čech, Moravy a Slovenska. Milevské mladší a starší žačky se tohoto klání účastní pravidelně a i letos si děvčata jela zpříjemnit poslední víkend házenou. Turnaj probíhá od pátečního rána do nedělního odpoledne, tento rok tedy od 31. 8. do 1. 9. A mladé házenkářky opět ukázaly, že opravdu patří do „top“ týmů, když obě kategorie přivezly stříbrné medaile a poháry.

Mladší žačky

Mladší žačky ve složení Studená Markéta, Kalinová Daniela, Vildtová Aneta, Zahradníková Viktorie, Pešlová Helena, Hlavínová Tereza, Slámová Karla, Tomanová Sofie, Kodadová Karolína a brankařky Hoferková Eliška a Burdová Kateřina nastoupily ve skupině k pěti zápasům. Se všemi soupeři si poradily s přehledem: Strakonice porazily 13:8, Olomouc 16:5, Sokol Vršovice 18:9, HC Háje 17:4 a THA Martin 14:8. Ve skupině obsadily tedy první místo bez ztráty bodu a pokračovaly již v bojích o přední příčky. K prvnímu zápasu je vyzval Sokol Kobylisy. Zde se děvčata ze začátku trochu trápila a začátek utkání si nechala utéct kvůli zbytečným chybám. V druhém poločase ale zabrala a výsledek obrátila na svou stranu – 13:11. Na poslední dva týmy – VŠ Plzeň a Sokol Písek holky nestačily. S Pískem ale předvedly vyrovnaný zápas, kdy se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, Milevsko prohrálo 11:13. I přesto to byl nejhezčí výkon, který trenéři ocenili pochvalou. S Plzní holky prohrály 11:15, která bez jediné prohry celý turnaj s přehledem vyhrála. Se stejným počtem bodů nakonec zůstaly týmy Písku, Martina a právě Milevska, které díky lepšímu skóre obsadilo nádherné druhé místo. Na bronzové příčce zůstal Písek a čtvrtá byla slovenská děvčata z THA Martina.

Trenéři Kosobudová, Sláma, Hlavín: Celý turnaj se hrál na venkovním hřišti, jeden zápas trval 2x15 min, v Praze bylo celý víkend přes 30 stupňů – už za to by holky zasloužily velkou pochvalu. Moc se nám líbila jejich obrana – to je opravdu naše silná stránka. V útoku máme stále ještě co zlepšovat, ale jsme na začátku sezóny a na nápravu máme dost času. Holky jsou výborný tým i mimo hřiště, a to je pro nás nejdůležitější. Proto nelitujeme žádného víkendu, který s nimi trávíme. Jako nejlepší hráčku Milevska jsme zvolili Sofii Tomanovou, a to za její nasazení a nebojácnost na hřišti. Škoda, že nemůžeme vždy ocenit všechny, každá by si cenu navíc zasloužila.

 

Náhledy fotografií ze složky Vršovice cup 2024 mlžky