Jdi na obsah Jdi na menu

Milevská Pralinka 2024

Turnaj byl podpořen finanční dotací v rámci záštity Jihočeského kraje!!

 
autor článku: Pavel Pubal, Milevské novinyloggo.png
 

MILEVSKO 18. 10. -20. 10. 2024

Bez ztráty jediného bodu opanovaly letošní čtvrtý ročník házenkářského turnaje mladších žákyň Milevská pralinka hráčky moravské Velké nad Veličkou. Druhá skončila pro mnohé favorizovaná VŠ Slavia Plzeň a bronzové medaile se také pěkně projely – vybojovalo je totiž slovenské družstvo Rohožníku nedaleko od Bratislavy, které patří v této kategorii mezi nejlepší týmy na Slovensku. Vzhledem k vyššímu počtu a lepší konkurenci jezdí Rohožník na turnaje do České republiky pravidelně. Domácí hráčky Handball clubu Milevsko skončily stejně jako loni čtvrté a trenéři byli s výsledkem i výkony velmi spokojeni, protože mají z patnáctičlenného kádru pouze čtyři druhoročníkové hráčky 2012 – turnaje se navíc zúčastnily jen tři, drtivou většinu tvoří loňské minižákyně. Přesto svěřenkyně Lucie Kosobudové, Pavla Slámy a Lukáše Hlavína od začátku sezony naplňují svůj potenciál a už přivezly třeba stříbro z Vršovic.

Na čtvrtý ročník turnaje, probíhajícího od pátku do neděle, dorazilo deset týmů, které se utkaly nejspravedlivějším systémem každý s každým na dvakrát 12 minut. Vyloučení bylo v tomto zkráceném čase poloviční – jednominutové. Celý turnajový maraton odstartoval pátečním okresním derby mezi domácím Milevskem a nejbližším možným soupeřem z jihočeských házenkářských základen – Sokolem Písek. Tam Milevšťandy dominovaly 20:9 a hned na úvod nastínily své ambice. Jiní jihočeští zástupci v Milevsku nestartovali. Kromě těchto celků dorazily také HK Slavia VŠ Plzeň, Lázně Kynžvart, SHK Velká nad Veličkou, Sokol Kobylisy, slovenský Rohožník, Sokol Vršovice, HC Háje a DHC Plzeň. Vítězství z loňského ročníku měly obhajovat Strakonice, ale letošního ročníku se nezúčastnily.

Největším papírovým aspirantem na prvenství měla být Slavia VŠ Plzeň, která si na úvod počínala suverénně. V úvodu trochu nenápadně vypadala Velká nad Veličkou, ale nakonec se právě necelých 300 kilometrů vzdálený klub, sídlící až u slovenských hranic pod Uherským Hradištěm, radoval ze zaslouženého prvenství. Během celého turnaje neztratil jediný bod a vzájemné utkání s Plzní, které se hrálo jako takové finále symbolicky až třetí hrací den v neděli, až nečekaně hladce opanoval. Moravské dívky roznesly nakonec stříbrný celek 17:5. O jejich prvenství bylo jasno po jejich posledním zápase, ve kterém porazily Milevsko, když ještě Plzeň mohla doufat v bodovou ztrátu. Třetí skončil Rohožník a bramborové medaile zůstaly v Milevsku. Domácí výběr se ale neztratil ani v konfrontaci s nejlepšími celky, byť s medailistkami nebodoval. Mimo těchto tří porážek už Milevšťandy ztratily jen sobotní remízou s „Kobylkami" z Kobylis 12:12, zbývajících pět zápasů vyhrály.

Konečné pořadí

1. SHK Velká nad Veličkou
2. HK Slavia VŠ Plzeň
3. ŠHK Malacky/Rohožník
4. HC Milevsko
5. DHC Plzeň
6. Sokol Kobylisy
7. HC Háje
8. Lázně Kynžvart
9. Sokol Písek
10. Sokol Vršovice