Jdi na obsah Jdi na menu

Zlato z Kynžvartu pro miníky

Lázně Kynžvart 6. - 9. 6. 2024

 

Na poslední házenkářský turnaj sezóny odcestovaly tři kategorie Handball clubu Milevsko. Starší a mladší žákyně a minižactvo zavítali na oblíbený třídenní turnaj Kynžvartský pohár, který bývá rok od roka nabitější nejen na počty družstev, ale také zábavu ve volném čase.

Do kategorie mini se přihlásilo celkem 14 týmů a hrálo se systémem každý s každým. Během tří dnů tak každé družstvo odehrálo 13 utkání po 15 minutách. Milevsko nasadilo do hry 11 dívek a dva chlapce. Z posledních dvou velkých turnajů si miníci přivezli stříbrné medaile, když pokaždé nestačili až ve finále na Slavii Praha. Tentokrát Milevsko narazilo na obávaný tým už v prvním zápase v pátek ráno. A byl to úplně jiný herní projev než poslední vzájemný duel. Malí milevští házenkáři na hřišti doslova čarovali, vstřelili první gól a po celých 15 minut ani jednou neprohrávali. V druhé polovině utkání odskočili na rozdíl tří branek a byli lepším týmem. Konečné skóre 9:4 znamenal obrovské zadostiučinění a skvělý vstup do turnaje. Celý tým byl v euforii. V dalších utkáních si trenéři mohli dovolit zkoušet různé možnosti sestavy, aby si všichni během krátkých zápasů dostatečně zahráli.

V sobotu děti čekal druhý důležitý krok, který by mohl vést k dobrému umístění a to byl tým z DHC Plzeň. Tentokrát se ale nedařilo, kupily se chyby a opět zradila psychika. Holky z Plzně chtěly vyhrát víc a náš tým musel přijmout hořkou porážku 4:6. Boje o medaile se tak zamotaly a matematika byla jasná: Milevsko musí všechny zbylé zápasy vyhrát a zároveň doufat, že Slávia v neděli porazí Plzeň, která dosud ztratila pouze jeden bod. A to se k naší radosti stalo! Naši miníci stejně jako Slávia vyhráli 12 utkání a díky vzájemnému zápasu získali zlaté medaile a vítězný pohár. Byla to třešnička na dortu za skvělou sezónou, kterou si jak děti, tak realizační tým moc přály a zasloužily.

Klobouk dolů organizátorům turnaje! Bylo to super a už se těšíme na příští rok, kdy se uskuteční jubilejní 50. ročník Kynžvartského poháru!!

Děkujeme firmám Tomegas a Klimatizace Pipek za sponzorský dar na dopravu!

Výsledky: Milevsko – Slavia Praha 9:4, Pardubice 11:2, Hvězda Cheb 19:4, VŠ Plzeň 11:1, Ústí nad Labem 13:5, Kobylisy Praha 9:2, DHC Plzeň 4:6, Chebsko 15:0, Jindřichův Hradec 11:3, Strakonice 10:6, Háje Praha 9:4, Lázně Kynžvart 15:1, Písek 9:1.

Sestava a branky: Zuzana Vildtová 13, Stela Štemberková 8, Karolína Kodadová 8, Eliška Hoferková 5, Sára Kašparová 10, Tereza Hlavínová 28, Pavlína Němcová 27, Kateřina Burdová 3, Sofie Tomanová 10, Karla Slámová 11, Anna Zůnová 1, Tomáš Kalina 16, Pavel Wolf 6img-20230518-wa0020.jpg

img-20230418-wa0002.jpg