Jdi na obsah Jdi na menu

Hájecký podzimáček 2024 mini

O víkendu 11. 10. - 13. 10. 2024 odehrály minižákyně první velký turnaj v sezóně Podzimáček 2024 pořádaný oddílem HC Háje Praha. Na turnaji bojovalo celkem 18 týmu, které byly rozděleny do 3 skupin, a podle umístění se dále bojovalo v nadstavbových skupinách. Milevské házenkářky pod vedením trenérek Žaneta Vildtové, Veroniky Hřebejkové a Václavy Janouchové odehrály celkem 9 utkání. V základní skupině narazily na HC Háje B, DHC Plzeň A, Písek C, HK Ivančice a HC Junior Zlín. Až na remízu s Ivančicemi, které nás otrávily agresivní obranou, se podařilo ostatní zápasy vyhrát a postoupit do bojů o 1.-6.místo. Dvě výhry, jedna prohra a jedna remíza pak znamenaly krásné 3.místo. Celý tým se radoval z poháru a bronzových medailí. Jako nejužitečnější hráčku týmu trenérky jmenovaly Pavlínu Němcovou.

„Z konečného výsledku máme radost. Družstvo miníků se v letošní sezóně hodně omladilo. Z loňského silného týmu nám zůstalo 5 děvčat a zbytek jsou nováčci z přípravky. Věština holek se zúčastnila úplně prvního víkendového turnaje a možná odjížděla s obavami, jak to bude probíhat. Zodpovědnost na sebe na hřišti vzaly starší házenkářky a mladší je hezky doplňovaly. Všechny si zkusily vystřelit na bránu a bojovaly o každý míč. Tahounkami týmu byly zkušená Pája Němcová, která svou střelou dokáže skórovat z každé pozice a Zuzka Vildtová, jejíž rychlá klička nachytala spoustu protihráček. Pochvalu zaslouží všechna děvčata, především v obraně se podařilo udělat velký pokrok. Z turnaje si odvážíme nejen bronzové medaile, ale také mnoho zkušeností a zážitků.“

Výsledky: Milevsko – Háce Háje B 14:3, DHC Plzeň A 11:9, Písek C 11:6, HK Ivančice 10:10, HC Junior Zlín 10:5, Velké Meziříčí 10:6, Písek A 4:21, Slavia Praha 9:9, Sokol Kobylisy 10:7.

Sestava a branky: Brožová 10, Šimáková 2, Votrubová 9, Honzíková, Vildtová 24, Špalová 2, Klečatská, Štveráková, Šiková 2, Grögerová, Šetinová, Němcová 40.

 

Náhledy fotografií ze složky Podzimáček 2024 mini